Ingredience
- 500 g mouka polohrubá
- 250 ml mléko
- 1/2 kostky droždí
- 2 lžíce cukr
- dle chuti sůl
- 2 lžíce rum
- 2 lžíce olej
- 1 ks vejce
- 1 ks žloutek
- dle potřeby olej na smažení
- 250 g tvaroh
- dle potřeby Povidla švestková
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zaděláme kynuté těsto (nejlépe v domácí pekárně) a necháme je vykynout. Pak je rozdělíme na poloviny a vyválíme na 1–2 cm silné pláty.
-
Skleničkou vykrajujeme kolečka asi 5 cm v průměru.Necháme je na vále 20 minut kynout a pak do nich naděláme důlky (například víčkem od plastové lahve). Smažíme je v rozpáleném oleji důlkem dolů. Musí plavat! Po osušení tuku na ubrousku je zdobíme tvarohem a povidly.