Moučník je pokaždé trochu jiný, podle ovoce.
Lenka Daňková, Blansko
Ingredience
- Piškot:
- 5 ks vejce
- 250 g cukr krupice
- 5 lžic horká voda
- 150 g hladká mouka
- 1/2 kypřicí prášek
- Smetanová náplň:
- 1 smetana na šlehání
- 2 ks zakysaná smetana
- dle chuti kompotované nebo čerstvé ovoce
- 1 vanilkový cukr
- Želé:
- 1 pudink
- 500 ml ovocná šťáva
- 2 lžičky cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ušleháme pět žloutků s cukrem a horkou vodou‚ přidáme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a také tuhý sníh z bílků. Promícháme, těsto rozetřeme na plech a upečeme. Necháme zchladnout.
-
Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a obě zakysané krémovité smetany. Takto připraveným krémem potřeme upečený piškot. Na něj klademe ovoce (např. jahody‚ maliny‚ broskve).
-
Uvaříme pudink s ovocnou šťávou (může to být buď šťáva z kompotu, nebo připravená ze sirupu s vodou) a cukrem. Řezy pudinkem polijeme a pak necháme v lednici tuhnout minimálně 2 hodiny‚ nejlépe do druhého dne.