Ingredience
- 1 želatina
- 1 x červená želatina v prášku
- 1 x zelená želatina v prášku
- 6 lžic cukr krupice
- 1 lžíce soda
- 1 kiwi
- 12 jahody
- 24 skořápky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Želatinu dáme do 300 ml vody, želé připravíme podle návodu (každé zvlášť), přidáme cukr a v ještě horkém rozpustíme želatinu.
-
Z vaječných skořápek odstraníme vršek, namočíme je do teplé vody se lžící jedlé sody a pak dobře opláchneme.
-
Kiwi nakrájíme na kolečka a ta ještě rozpůlíme. Rozložíme do skořápek a zalijeme ještě teplým zeleným želé.
-
Jahody stejným způsobem rozložíme do skořápek a zalijeme červeným želé. Necháme ztuhnout v lednici.
-
Nakonec skořápky opatrně sloupneme a vejce podáváme ozdobená podle své fantazie.