Ingredience
- 4 ks vejce
- 2 lžíce cukr moučka
- 40 g mandle
- 1 lžička skořice
- 4 lžíce kukuřičná hladká mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 500 g jablka
- 100 g cukr krupice
- 200 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ze čtyř bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta. Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva.
-
Těsto nalijeme ve stejnoměrné nepříliš silné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a zvolna pečeme na 180°C asi 10 minut, až je povrch pevný. Pak necháme těsto vychladnout.
-
Mezitím oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme lžičku skořice, cukr, smetanu a vše promícháme.
-
Směs naneseme na těsto, zavineme je a povrch posypeme podle chuti cukrem a skořicí.