Reklama
Banánový koláč
Fotogalerie:

Banánový koláč

Romana Šimková
Romana Šimková
Žatec

Vynikající banánový koláč, který chutná jako krtkův dort.

Romana Šimková, Žatec

Ingredience

  • Korpus:
  • 4 vejce
  • 100 g krupicový cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g polohrubá mouka
  • 20 g kakao
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • Náplň:
  • 300 ml mléko
  • 80 g krupicový cukr
  • 1 sáček vanilkový pudink
  • 250 g máslo
  • Dohotovení:
  • 4 ks banán
  • 1 sáček vanilkový pudink
  • 300 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení dáme vychladnout, odtrhneme pečící papír a korpus rozkrojíme na dvě části.
  2. Uvaříme hustý krém z mléka, cukru a pudinkového prášku. Necháme vychladnout, a pak ho rozšleháme s máslem. Polovinu krému rozetřeme na díl korpusu a přiklopíme druhou částí korpusu. Na něj rozetřeme zbylý krém. Z alobalu uděláme vysoký okraj a přitiskneme ho kolem celého koláče. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka banánů rozložíme na povrch krému a dáme ztuhnut do ledničky.
  3. Uvaříme husté pudinkové želé z vody, cukru a vanilkového pudinku. Hotovým želé polijeme koláč a dáme opět do ledničky.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu