Vynikající banánový koláč, který chutná jako krtkův dort.
Romana Šimková, Žatec
Ingredience
- Korpus:
- 4 vejce
- 100 g krupicový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 120 g polohrubá mouka
- 20 g kakao
- 1/2 sáčku kypřící prášek
- Náplň:
- 300 ml mléko
- 80 g krupicový cukr
- 1 sáček vanilkový pudink
- 250 g máslo
- Dohotovení:
- 4 ks banán
- 1 sáček vanilkový pudink
- 300 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení dáme vychladnout, odtrhneme pečící papír a korpus rozkrojíme na dvě části.
-
Uvaříme hustý krém z mléka, cukru a pudinkového prášku. Necháme vychladnout, a pak ho rozšleháme s máslem. Polovinu krému rozetřeme na díl korpusu a přiklopíme druhou částí korpusu. Na něj rozetřeme zbylý krém. Z alobalu uděláme vysoký okraj a přitiskneme ho kolem celého koláče. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka banánů rozložíme na povrch krému a dáme ztuhnut do ledničky.
-
Uvaříme husté pudinkové želé z vody, cukru a vanilkového pudinku. Hotovým želé polijeme koláč a dáme opět do ledničky.