Piškotový dort s ovocem na trochu jiný způsob. Příjemně ochladí v parném létě.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 1 lžička sušená pomerančová kůra
- 2 ks vanilkový cukr
- 2 plechovky kokosové mléko
- strouhaný kokos
- 4 velké banány
- 2 balení dětské piškoty
- 2 ks zakysaná smetana
- na ozdobu marcipánové kytičky
- dle potřeby želatina nebo želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dortovou formu vyložíme piškoty (2vsrtvy na sebe). Kokosové mléko rozpustíme ve vodní lázni, dáme ho do mixéru a společně s banány rozmixujeme do hladka.
-
V míse vymícháme smetanu s vanilkovým cukrem a vmícháme banánovo-kokosové pyré spolu se sušenou pomerančovou kůrou. Aby nám krém dobře ztuhl, přimíchejte želatinu připravenou podle návodu.
-
Směs vlijeme opatrně na piškoty, poklademe další vrstvou piškotů a posypeme kokosem. Vršek dortu zalijeme krémem. Opět posypeme kokosem a dílo ozdobíme marcipánovými kytičkami. Dejte vychladit do lednice a porcujte těsně před podáváním.