Ráda si vymýším nové recepty a tahle dobrota zatím chutnala všem.
Barbora Čekanová, Holoubkov
Ingredience
- Piškot:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 sáček prášek do pečiva
- 1 hrnek mléko
- 10 lžic olej
- Náplň:
- 250 g tvaroh ve vaničce
- 2-3 banány
- cukr dle chuti
- 2 lžíce kakao
- dohotovení
- balení piškotů
- uvařená černá káva
- 2 kelímky (400g) smetana ke šlehání
- 2x ztužovač šlehačky
- čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s olejem. Nakonec do těsta lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s okrajem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova.
-
Náplň připravíme tak, že si v misce rozmačkáme banány, přidáme tvaroh a kakao a vše vyšleháme. Podle potřeby můžeme ještě přidat cukr. Náplň natřeme na vychladlý korpus a uvaříme si kávu, do které namáčíme piškoty a hned je jeden vedle druhého klademe na potřený korpus. Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem dotuha a navršíme ji na piškoty a postrouháme čokoládou.