Toto jídlo podle starého mexického receptu děti milují! Je nasládlé a velmi příjemně voní po zkaramelizované čokoládě a skořici.
Suroviny
Postup
Do mixéru vhoďte 2 lžíce burských oříšků, 10 mandlí, 4 sušené meruňky, 2 větší rajčata a jednu středně velkou kapii. Všechno rozmixujte na jemnou pastu a nechte chvíli odpočívat. Mezitím připravte maso: 300 g kuřecích prsou lehce poklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a zprudka opečte na 2 lžících rozpáleného oleje. Orestované kuře posypte špetkou mleté skořice a podlijte 100 ml pomerančového džusu. Přiveďte k varu a poté přidejte rozmixovanou pastu a 4 lžíce vyloupané mražené kukuřice. Asi tak deset minut poduste – kuřecí kostky by měly být obalené v pastě, ze které se musí odpařit přebytečná tekutina.
Na závěr podle chuti dosolte a přidejte lžičku rozpuštěné hořké čokolády. Důkladně promíchejte a okamžitě podávejte. Dětem indiánské kuře nejvíce chutná s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Komentáře