Reklama
Banánová zmrzlina
Fotogalerie:

Banánová zmrzlina

Anička Štorková
Anička Štorková
Chotěboř

Domácí je prostě nejlepší.

Anička Štorková, Chotěboř

Ingredience

  • 1 kelímek Choceňský bílý jogurt
  • 1 kelímek vanilkový Bobík
  • 1 lžička moučkový cukr
  • 3-4 lžíce zakysaná smetana
  • 1 lžička mléko
  • 2-3 ks banány

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupeme banány a omyjeme je. Nakrájíme je na menší kousky, aby šly lehko rozmixovat. Do nádoby na mixování dáme bílý jogurt, Bobíka nebo Termix a lžičku moučkového cukru. Necháme chvíli stát. Přidáme zakysanou smetanu a trochu mléka. Promixujeme, dokud není vše hladké.
  2. Přidáme banány a rozmixujeme je. Mixujeme tak dlouho, dokud není kaše najemno. Můžeme zředit mlékem, ale ne moc, aby nám nevznikl koktejl. Nalijeme do formiček nebo malých mističek, které přiklopíme víčkem a dáme do mrazáku cca na 3-4 hodiny. Můžeme posypat kakaem a podávat s kávou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu