Je zdravá, chutná a vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 250 g jáhly
- 2 velké banány
- kokos na obalení
- 3 lžíce třtinový cukr
- 100 g piškoty
- 50 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly třikrát spaříme horkou vodu, abychom odstranili případnou hořkost. Dáme je do menšího hrnce, zalijeme vodou asi jeden cm nad okraj a za občasného míchání uvaříme hustou kaši.
-
Jakmile kaše vychladne, přidáme rozdrcené piškoty, třtinový cukr, měkké máslo a rukama vypracujeme těsto. Z těsta uděláme dvě placičky a do každé zabalíme banán.
-
Vytvarujeme jako roládu a obalíme v kokosu. Roládu dáme do lednice, kde ji necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout.