Reklama
Báječný jahodový dortík
Fotogalerie:

Báječný jahodový dortík

Zuzana Rysava
Zuzana Rysava
Brno

Náročnější přípravu vyváží skvělá chuť a báječný výsledný dojem!

Zuzana Ryšavá, Brno

Ingredience

  • 240 g máslové sušenky
  • 120 g rozpuštěné máslo
  • 6 plátků želatina
  • 500 g řecký jogurt nebo tučný tvaroh
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 2-4 lžíce cukr moučka
  • podle chuti jahody

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií .  Sušenky rozdrtíme - nasypeme do pevného igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem. Nalijeme rozpuštěné máslo a spojíme ve hmotu, kterou napěchujeme na dno formy. Dáme asi na půl hodiny ztuhnout do lednice. V zásadě se korpus připravuje tak, aby byly dva díly sušenek a 1 díl másla. 

  2. Mezitím si připravíme hmotu - želatinové plátky dáme asi na 10 minut nabobtnat do vody.  Jogurt podle chuti přisladíme, šlehačku vyšleháme do pevna. Nabobtnalou želatinu slejeme, necháme jen malé množství vody a rozpustíme (můžeme rozpustit i v mikrovlnce - cca 30 vteřin).
  3. Rozpuštěnou želatinu vlijeme do jogurtu a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Rozetřeme na připravený ztuhlý korpus a pěkně vyhladíme, opět dáme do lednice a necháme nejméně 6 hodin tuhnout.
  4. Když hmota zatuhne, poklademe jahodami a zalijeme vrstvou červené želatiny. Opět dáme do lednice tuhnout, nejlépe do druhého dne, ale klidně může tuhnout v lednici i dva dny. Tuhnutí nepodceňujte a mějte trpělivost.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu