Reklama
Báječné kremrole
Fotogalerie:

Báječné kremrole

Andrea Třešňáková
Andrea Třešňáková
Brno

Tradiční pochoutka.

Andrea Třešňáková, Brno

Ingredience

  • 2 balení (1kg) listové těsto
  • 1 vejce
  • 500 ml voda
  • 5 bílků
  • 500 g krupicový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto, které potřeme rozšlehaný vejcem. Rádýlkem listové těsto rozkrájíme na asi 3 cm široké proužky, které namotáme na cukrářské trubičky tak, aby potřená strana zůstala na povrchu. Trubičky pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Po upečení necháme zcela vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme náplň, která se skládá z cukrového rozvaru a bílků. Do hrnce dáme 300 gramů cukru a zalijeme vodou tak, aby voda sahala asi 1 cm nad okraj cukru. Směs zahříváme do té doby než se nám cukr zcela rozpustí. Do mísy dáme bílky a zbytek cukru a šleháme do polotuha. Jakmile je sníh ušlehaný přidáme i cukrový rozvar a šleháme dokud směs zcela nevychladne.

  3. Připravenou směs dáme do cukrářského sáčku a plníme jím připravené trubičky. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu