Tradiční pochoutka.
Andrea Třešňáková, Brno
Ingredience
- 2 balení (1kg) listové těsto
- 1 vejce
- 500 ml voda
- 5 bílků
- 500 g krupicový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto, které potřeme rozšlehaný vejcem. Rádýlkem listové těsto rozkrájíme na asi 3 cm široké proužky, které namotáme na cukrářské trubičky tak, aby potřená strana zůstala na povrchu. Trubičky pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Po upečení necháme zcela vychladnout.
-
Mezitím si připravíme náplň, která se skládá z cukrového rozvaru a bílků. Do hrnce dáme 300 gramů cukru a zalijeme vodou tak, aby voda sahala asi 1 cm nad okraj cukru. Směs zahříváme do té doby než se nám cukr zcela rozpustí. Do mísy dáme bílky a zbytek cukru a šleháme do polotuha. Jakmile je sníh ušlehaný přidáme i cukrový rozvar a šleháme dokud směs zcela nevychladne.
-
Připravenou směs dáme do cukrářského sáčku a plníme jím připravené trubičky.