Manžel mi tuto dobrotu skoro vždycky celou sní.
Zdeňka Černá, Soběslav
Ingredience
- 5 vejce
- 125 g polohrubá mouka
- 125 g solamyl
- 1 balíček kypřící prášek
- 250 g cukr moučka
- 2 balíčky vanilkový cukr
- 250 ml olej
- 250 ml vaječný koňak
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse smícháme mouku, solamyl, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidáme celá vejce, olej a koňak (těsto máme řidší).
-
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C přibližně 60 minut. Po upečení necháme bábovku ještě 10 minut ve formě a teprve potom ji vyklopíme na talíř, aby se nesrazila.
TIP: Bábovku můžete po vychladnutí pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít čokoládou.