Reklama
Bábovičky s jahodovým rozvarem
Fotogalerie:

Bábovičky s jahodovým rozvarem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Proč neosvěžit vánoční menu svěžím zákuskem s čerstvým ovocem? 

Eva Žmolíková, Milevsko 

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 balení želatina v plátcích
  • 400ml 33% smetana
  • 100ml zakysaná smetana
  • 2 vanílkový cukr
  • 1 citronová kůra
  • špetka mletá skořice
  • 1 lžička rum
  • 500g jahody
  • 2 lžíce cukr
  • 1/2 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu vyjmeme z balení a plátky vložíme do kastrůlku se dvěma lžícemi vody a necháme nabobtnat. Pak necháme na plotýnce rozpustit. 

  2. Rozpuštěnou želatinu smícháme společně se sladkou a zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, skořici a rum. 

  3. Vše promícháme a necháme dojít do bodu varu, ale nevaříme. 

  4. Připravíme si vymyté čisté formičky, do kterých želatinu rovnoměrně rozlijeme, a vložíme do lednice. Necháme dokonale zatuhnout. 

  5. Pokud máme čerstvé jahody, zbavíme je stopek a pokrájíme, v kastrůlku povaříme s cukrem a šťávou z poloviny citronu. 

  6. Ztuhlé bábovičky vyklopíme. Jde to snadněji, když celou bábovičku ponoříme na pár sekund do horké vody. Želatina povolí a bábovička sama z formičky vypadne. 

  7. Smetanové bábovičky podáváme ozdobené čerstvým ovocem a zalité jahodovým rozvarem.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu