Reklama
Babiččiny ďolíčkové koláče
Fotogalerie:

Babiččiny ďolíčkové koláče

Jana Kočí

Praha
Jsou jako od babičky. Schválně je dělám malé a dávám hodně náplně.
Jana Kočí, Praha

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 80 g cukr krupice
  • 500 g mouka hladká
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 lžičky citrónová kůra
  • špetka sůl
  • 2 žloutek
  • 1 lžíce rum
  • 100 g máslo
  • 1 lžíce sádlo
  • 5 jablka
  • 2 lžíce cukr krupice
  • hrst rozinky
  • 100 g máslo
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g mouka polohrubá

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko v kastrůlku lehce zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, zlehka pocukrujeme a posypeme moukou. Necháme vzejít kvásek.
  2. V zadělávací míse smícháme mouku, oba cukry, citronovou kůru a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme žloutky, rum a přepuštěný tuk. Nakonec přidáme kvásek.
  3. Těsto zpracujeme. Pokud použijeme elektrický hnětač, bude vláčné. Dáme ho na teplé místo minimálně hodinu kynout.
  4. Jablka opláchneme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a pak smícháme s cukrem a rozinkami.
  5. Z nakynutého těsta vytvarujeme koláčky, přendáme je na vymazaný plech. Ve středu každého uděláme důlek a do něj vložíme jablkovou směs.
  6. Naplněné koláče pomažeme rozšlehanými bílky a posypeme žmolenkou. Připravíme ji smícháním ztuhlého másla, cukru a mouky.
     
    TIP: Rozinky namočte na chvilku do rumu. Ještě teplé koláčky posypte vanilkovým cukrem.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu