Lehký jablečný dezert na, kterém si pochutná uplně každý.
Marie Schneidervindová, Potěhy
Ingredience
- Piškot :
- 300 g krupicový cukr
- 300 g polohrubá mouka
- 2 lžíce kakao
- 2 lžíce rozpuštěné máslo
- 1 kypřící prášek
- 1 vejce
- 1 hrnek mléko
- Krém :
- 200 g máslo
- 50 g cukr moučka
- 50 g med
- 2 lžičky skořice
- 1 vanilkový cukr
- Jablečná vrstva :
- 300 g strouhaná jablka
- 200 g cukr moučka
- 2 lžíce skořice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukr utřeme s vejcem do pěny, přidáme máslo, kakao a mléko. Vše smícháme do hladka. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve středně horké troubě.
-
Máslo, cukr a med utřeme do pěny, přidáme skořici a vanilkový cukr. Třeme tak dlouho, až je krém hladký. Hotový krém nalijeme na schladlý piškot.
-
Na krém rozvrstvíme nastrouhaná jablka, smíchaná s trochou skořice a moučkového cukru. Jablkovou vrstvu zalijeme želatinou.Necháme přes noc vychladit.