Reklama
Babiččiny mokka sušenky
Fotogalerie:

Babiččiny mokka sušenky

Marie Vodová

Vyškov

Hodí se ke kafíčku nebo jako vánoční cukroví.

Marie Vodová, Vyškov

Ingredience

  • 150 g hladká mouka
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 50 g lískové oříšky
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g máslo
  • 1 žloutek
  • 70 g cukr
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr
  • 250 ml mléko
  • 2 žloutky
  • 1/2 sáčku vanilkový cukr
  • 2 lžíce maizena
  • 3 lžíce hodně silná káva
  • cukr dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

45

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku odvážíme a prosejeme. Nastrouháme tabulkovou čokoládu‚ přidáme najemno nastrouhané lískové oříšky‚ vanilkový cukr‚  změklé máslo‚  žloutek a cukr. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli ztuhnout v lednici. Poté těsto vyválíme a vypichujeme oválná kolečka alespoň 4 mm vysoká. Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v  mírně předehřáté troubě.

  2. Zvlášť umícháme máslo s cukrem. V druhé nádobě zpracujeme mléko‚  žloutky‚  půl vanilkového cukru a 2 lžíce maizeny. Tuto směs dobře rozmícháme a svaříme ji nad vodní lázní. Je nutné ji míchat až do zchladnutí. Poté ji vmícháme do směsi másla a cukru a přidáme trochu silné kávy‚ abychom docílili kávové příchuti. Dáváme pozor‚ aby se krém nesrazil. Kolečka slepujeme připraveným krémem a necháme ztuhnout.

  3. Povrch potíráme kávovo-cukrovým krémem‚ který si připravíme smícháním silné kávy a prosátého cukru. Oválky můžeme ozdobit nápisem Mocca vytvořeným z čokolády.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu