Ingredience
- 120 g cukr krupice
- 1-2 lžíce kakao
- 5 vejce
- 5 lžic mouka polohrubá
- na vymazání tuk 100 %
- na vysypání mouka hrubá
- 1 cukr vanilkový
- 250 ml šlehačka
- na posypání kokos strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Promícháme zhruba polovinu cukru s kakaem. Bílky se zbytkem cukru vyšleháme a postupně přidáváme žloutky‚ mouku a promíchané kakao s cukrem.
-
Pečicí plech vyložíme alobalem‚ pomažeme ztuženým tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme na plech a pečeme při 200 °C zhruba 8 minut.
-
Vychladlý korpus posypeme vanilkovým cukrem a pomažeme ušlehanou šlehačkou (ponecháme si trošku šlehačky v misce).
-
Korpus stočíme a pomažeme zbytkem šlehačky. Nakonec posypeme kokosem.