Reklama
Andělské dortíčky
Fotogalerie:

Andělské dortíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dortíčky můžeš podávat i s jiným ovocem a vždy vypadají velmi luxusně. Skoro jako svatební koláčky!

Eliška Marná, Jičín

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 4 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 hrnek cukru krystalu
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 hrnek oleje
  • Jahodový krém:
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 150 g jahod
  • 200 g polotučného tvarohu
  • Dohotovení:
  • na posyp cukr moučka
  • na ozdobu čerstvé jahody

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si stranou připravíme sníh ze 4 bílků. V jiné míse vanilkové pudinky promícháme s cukrem, kypřicím práškem, žloutky, olejem a vše vypracujeme na těsto. Pak vmícháme sníh a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 ºC dozlatova. Necháme vychladnout.

  2. Jahody rozmixujeme s moučkovým cukrem, vmícháme tvaroh a podle návodu připravený želatinový ztužovač.

  3. Z piškotového plátu vykrájíme kolečka, která prořízneme. Pomocí zdobičky naneseme na
    spodní část piškotu krém a přiklopíme vrchní částí.

  4. Dortíčky pocukrujeme, ozdobíme trochou připraveného krému a kouskem čerstvé jahody.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice
Sladký život /22.06.18
Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Gabriela Janáková, Polička

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama