Reklama
Ananasový koláček
Fotogalerie:

Ananasový koláček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Denisa Trdelová, Praha

Ingredience

  • Křehké těsto:
  • 150 g mouky
  • 25 g cukru moučky
  • 125 másla + trocha na vymazání formiček
  • 100 ml vody
  • luštěniny na zatížení těsta (místo křehkého těsta můžeme použít i listové)
  • Náplň:
  • 6 žloutků
  • 1 slazené kondenzované mléko
  • rozmixovaná dužina z 1/2 ananasu
  • podle chuti citronová šťáva a kůra
  • Sníh:
  • 6 bílků
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku
  • Na ozdobení:
  • barevné ovoce (koktejlové třešně, jahody, maliny, ananas)
  • lístky z ananasu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Ingredience na těsto smícháme, vytvarujeme kouli a dáme ji na 30 minut do lednice. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vyložíme je těstem (musí mít vyšší okraje, aby náplň nevytekla). Okraje přitiskneme a těsto propícháme vidličkou.

  2. Plech s formičkami vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak je necháme chvíli zchladnout.

  3. Žloutky vyšleháme do pěny, po částech přidáme mléko, vše pomalu promícháme, pak přidáme po částech ananasovou dužinu, citronovou šťávu a kůru.

  4. Krém vylijeme na košíčky a uhladíme ho. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, smícháme nejprve s krupicovým cukrem a pak s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Sníh po lžičkách opatrně naneseme na žloutkový krém a pečeme při 180 °C asi 15 minut.

  5. Upečené a vychladlé košíčky podáváme ozdobené barevným ovocem a lístky z ananasu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama