Reklama
Ananasový koláček
Fotogalerie:

Ananasový koláček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Denisa Trdelová, Praha

Ingredience

  • Křehké těsto:
  • 150 g mouky
  • 25 g cukru moučky
  • 125 másla + trocha na vymazání formiček
  • 100 ml vody
  • luštěniny na zatížení těsta (místo křehkého těsta můžeme použít i listové)
  • Náplň:
  • 6 žloutků
  • 1 slazené kondenzované mléko
  • rozmixovaná dužina z 1/2 ananasu
  • podle chuti citronová šťáva a kůra
  • Sníh:
  • 6 bílků
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku
  • Na ozdobení:
  • barevné ovoce (koktejlové třešně, jahody, maliny, ananas)
  • lístky z ananasu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Ingredience na těsto smícháme, vytvarujeme kouli a dáme ji na 30 minut do lednice. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vyložíme je těstem (musí mít vyšší okraje, aby náplň nevytekla). Okraje přitiskneme a těsto propícháme vidličkou.

  2. Plech s formičkami vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak je necháme chvíli zchladnout.

  3. Žloutky vyšleháme do pěny, po částech přidáme mléko, vše pomalu promícháme, pak přidáme po částech ananasovou dužinu, citronovou šťávu a kůru.

  4. Krém vylijeme na košíčky a uhladíme ho. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, smícháme nejprve s krupicovým cukrem a pak s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Sníh po lžičkách opatrně naneseme na žloutkový krém a pečeme při 180 °C asi 15 minut.

  5. Upečené a vychladlé košíčky podáváme ozdobené barevným ovocem a lístky z ananasu.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Griliášový medovník

Griliášový medovník

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /12.10.18
Lahodné mandlové kuličky

Lahodné mandlové kuličky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /11.10.18
Medový koláč s ořechy

Medový koláč s ořechy

Pěkně křupavá mňamka.

Dana Bláhové, Žatec

Sladký život /11.10.18
Podzimní buchta s karamelem

Podzimní buchta s karamelem

Jana Remková, Orlová

Sladký život /11.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama