Místo ananasu můžete použít jakékoliv jiné ovoce.
Marie Šulová, Měřín
Ingredience
- 1 kelímek smetana, bílý jogurt nebo kefír
- 60 g polohrubá mouka
- 2 vejce
- 15 g máslo
- 30g cukr
- 1 konzerva ananasové kousky
- 1/3 tabulky čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem.
-
Do vzniklé směsi přidáme mouku a kelímek bílého jogurtu, smetany nebo kefíru. Nakonec přimícháme sníh z bílků.
-
Ananas necháme okapat, vymažeme a vysypeme si formu na koláč. Do přichystané formy nalijeme těsto a zasypeme ananasem. Pečeme 30 minut při 150 °C. Na ještě teplý koláč nasypeme čokoládové hoblinky.