Tento dezert má originální chuť díky ananasovému kompotu, který se přidává i do těsta. Navíc můžeme do těsta přimíchat i nahrubo nasekanou čokoládu.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 1 plechovka ananasový kompot
- 2 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky mouka polohrubá
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 hrnek mleté vlašské ořechy
- 200 g máslo
- 1 vanilkový pudink
- 1/2 hrnku cukr krystal
- 2 hrnky mléko
- čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s krupicovým cukrem do pěny.
Asi třetinu ananasu necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a dáme bokem. Zbytek ananasu i se šťávou rozmixujeme a přidáme do vaječné pěny. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
Těsto rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme asi 30 minut.
-
Vanilkový pudink uvaříme podle návodu, necháme schladnout a vmícháme do ušlehaného másla. Nakonec do krému přidáme na kousky pokrájený ananas a promícháme.
-
Vychladlý piškot potřeme ananasovým krémem, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a necháme v lednici několik hodin uležet.