Reklama
Žitný chléb z plechu
Fotogalerie:

Žitný chléb z plechu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 4,5 lžíce žitných otrub
  • 4,5 lžíce ovesných otrub
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička jedlé sody (nebo kypřicího prášku)
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • trocha soli
  • 250  g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 1 lžíce mungo výhonků
  • NA DOCHUCENÍ:
  • mořská sůl s bylinkami

Doba přípravy

Počet porcí

1 plech

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme suché přísady – žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.

  2. Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.

  3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce přibližně 5 mm.

  4. Plech vložíme doprostřed středně vyhřáté trouby a pečeme 17–20 minut. Po upečení chléb obrátíme na utěrku, stáhneme pečicí papír a necháme vychladnout.

Tip redakce

Můžeš přidat i slunečnicová semínka nebo výraznější bylinky a koření. Chléb je křehký a tak dobrý, že velmi  rychle zmizí.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu. Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /22.08.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Závitky mňam

Závitky mňam

Vařil jsem s babičkou sobotní oběd a ten název je můj nápad.
Míša Richter, Rudná
...
Škola vaření /30.01.11
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Škola vaření /28.03.17
Bramborový salát

Bramborový salát

Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.

Veronika Poláčková, ...

Škola vaření /10.12.12
Maminčina bažantí stehna

Maminčina bažantí stehna

Připraveno podle receptu

Hany Kleckerové z Vodňan

Škola vaření /24.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu