Reklama
Zeleninový závin s houbami
Fotogalerie:

Zeleninový závin s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny (plátky)
  • trocha oleje
  • 2 cibule
  • 2 větší mrkve
  • 500 g dýně hokkaido
  • 500 g cukety
  • 100 g dušených hub
  • podle chuti bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • trocha grilovacího koření
  • podle potřeby sůl
  • 2 balení listového těsta
  • 1 vejce
  • hrst lněných semínek na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Jednotlivé plátky slaniny rozkrojíme na polovinu a nasucho je opečeme v pánvi dozlatova.

  2. Cibuli a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dýni zbavíme semínek, cuketu omyjeme a obojí i se slupkou též nakrájíme na kostičky.

  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm postupně připravené cibule, mrkve, houby, dýni a cuketu.

  4. Vše ochutíme bylinkami, kořením a solí a dusíme za občasného míchání asi 15–20 minut.

  5. Pokud nám zůstane v pánvi šťáva, slijeme ji (použijeme třeba do polévky apod.). Necháme vychladnout.

  6. Na vále posypaném hladkou moukou rozválíme postupně z každého těsta dostatečně velký obdélník, naplníme zeleninovou směsí, po stranách potřeme bílkem a zavineme.

  7. Hotové záviny přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným zbytkem vejce a posypeme lněným semínkem.

  8. Pečeme dozlatova při 185 °C asi 45 minut. Závin můžeme podávat jak čerstvě upečený, tak i vychladlý.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný dort na dětskou oslavu

Ovocný dort na dětskou oslavu

Udělali jsme si s kamarády takovou dvojitou parádičku. Jednak jsem měl narozeniny ...
Škola vaření /12.12.08
Rychlé kokořezy

Rychlé kokořezy

Opravdová delikatesa pro všechny labužníky.
Jana Dumková,
Hrádek nad Nisou
Škola vaření /13.01.09
Snadná večeře

Snadná večeře

Nejraději jím těstoviny. Umím si je připravit úplně sama.
Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /07.06.10
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc
Škola vaření /26.04.10
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Moje dcera Terezka je ráda peče se mnou.
Ivana Kopáčková, Lnáře
Škola vaření /27.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu