Reklama
Zeleninový závin s houbami
Fotogalerie:

Zeleninový závin s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny (plátky)
  • trocha oleje
  • 2 cibule
  • 2 větší mrkve
  • 500 g dýně hokkaido
  • 500 g cukety
  • 100 g dušených hub
  • podle chuti bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • trocha grilovacího koření
  • podle potřeby sůl
  • 2 balení listového těsta
  • 1 vejce
  • hrst lněných semínek na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Jednotlivé plátky slaniny rozkrojíme na polovinu a nasucho je opečeme v pánvi dozlatova.

  2. Cibuli a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dýni zbavíme semínek, cuketu omyjeme a obojí i se slupkou též nakrájíme na kostičky.

  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm postupně připravené cibule, mrkve, houby, dýni a cuketu.

  4. Vše ochutíme bylinkami, kořením a solí a dusíme za občasného míchání asi 15–20 minut.

  5. Pokud nám zůstane v pánvi šťáva, slijeme ji (použijeme třeba do polévky apod.). Necháme vychladnout.

  6. Na vále posypaném hladkou moukou rozválíme postupně z každého těsta dostatečně velký obdélník, naplníme zeleninovou směsí, po stranách potřeme bílkem a zavineme.

  7. Hotové záviny přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným zbytkem vejce a posypeme lněným semínkem.

  8. Pečeme dozlatova při 185 °C asi 45 minut. Závin můžeme podávat jak čerstvě upečený, tak i vychladlý.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici. Hana Veselá, Žirovnice
Škola vaření /25.07.16
Bramborový závin s uzeným

Bramborový závin s uzeným

Jako příloha se hodí špenát nebo zelí.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.09.16
Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem

Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem

Karotka je ranou odrůdou mrkve. Je sladší, křehčí a příjemně šťavnatá.
...
Škola vaření /27.06.13
Svačinka s krůtím masem

Svačinka s krůtím masem

Libuše Družková, Brno

Škola vaření /25.06.19
Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /22.02.19
Vepřové s mrkví a bramborem

Vepřové s mrkví a bramborem

Česká klasika, ale daleko lepší, než jak ji známe ze školních jídelen.

Lenka ...

Škola vaření /04.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu