Reklama
Želatinový dort
Fotogalerie:

Želatinový dort

Nikola Koubková, 10 let

Dolní Libchavy
Není těžký a výsledek je super.
Nikola Koubková, 10 let, Dolní Libchavy

Ingredience

  • 720 g kompotované broskve
  • 250 ml mléko
  • 20 g želatina
  • 600 g kysaná smetana
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 300 g piškoty
  • 250 ml šlehačka 33%
  • 1 lžíce kakao
  • 1 lžíce cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnku nalijeme mléko‚ přisypeme želatinu‚ promícháme a dáme ohřát do mikrovlnky (650 W/1 minuta). Promícháme, želatina se musí rozpustit. Nalijeme do šlehače‚ šleháme a postupně přidáme zakysanou smetanu a cukr.
  2. Na dno dortové formy naskládáme piškoty a navlhčíme je šťávou z broskví. Zalijeme je půlkou krému, na který dáme plátky broskví. Pak dáme další vrstvu piškotů, navlhčíme a zalijeme zbylým krémem. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
  3. Před podáváním ozdobíme šlehačkou ušlehanou s kakaem a cukrem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bochánky s medvědím česnekem

Bochánky s medvědím česnekem

Markéta Malá, Mělník
Škola vaření /06.03.18
Beef steak

Beef steak

Nejlepší jsou s brambory a okurkovým salátem.

Jaroslav Hubička, Praha

Škola vaření /18.09.15
Noky s houbovým ragú

Noky s houbovým ragú

Dana Uhlářová, Humpolec

Škola vaření /16.03.20
Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka.
Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
Cuketa se sýrem a slaninou

Cuketa se sýrem a slaninou

Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální ...
Škola vaření /17.09.09
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Tahle sekaná je pěkně barevná.

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /28.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu