Reklama
Zapékané brambory s cibulí a sýrem
Fotogalerie:

Zapékané brambory s cibulí a sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Málokdo ví, že cibule prospívá diabetikům.

Kateřina Krejčová, Zlín

Ingredience

  • 50 g másla
  • 500 g cibule
  • 1 cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli a pepře
  • podle chuti vegeta
  • na vymazání zapékací mísy olej
  • 1 kg brambor
  • 200 g čedaru
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na másle orestujeme na proužky pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu, česnek a společně opékáme asi 8 minut. Nakonec směs ochutíme solí, pepřem a vegetou. 

  2. 2. Zapékací mísu vymažeme olejem, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Čedar nastrouháme. 

  3. 3. Na dno mísy klademe vrstvu brambor, na to rozložíme vrstvu připravené cibulové směsi, kterou trochu posypeme sýrem. Takto pokračujeme, dokud nám stačí suroviny. Poslední vrstvu by měly tvořit brambory se zbytkem sýra.

  4. 4. Vložíme do trouby a při 200 °C pečeme asi 45 minut. Upečené brambory posypeme čerstvou petrželkou.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
„Lázeňské” telecí ragú

„Lázeňské” telecí ragú

Zeleninou ani vínem nikdy nešetřím.

Sylvie Nebřenská, Újezd u Brna

Škola vaření /03.04.17
Tvarohové muffinky

Tvarohové muffinky

Mám pět let a často pomáhám v kuchyni při pečení dobrot.
Anežka Sladká, ...
Škola vaření /02.07.13
Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /17.07.16
Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Nezapomeň na feferonky, dodají říz.

Anna Krčmová, 14 let, Písek

Škola vaření /14.02.15
Ovocná extáze

Ovocná extáze

Podle receptu

Markéty Prchalové z Prahy

Škola vaření /27.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu