Reklama
Reklama
Zapékané artyčoky
Fotogalerie:

Zapékané artyčoky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s opečenou bagetou

Uvnitř střapaté růžice se ukrývá lahůdka, kterou si oblíbilo mnoho labužníků. Vyzkoušej ji s námi, čerstvé i nakládané artyčoky jsou běžně k dostání.


Uvařeno podle receptu Petry Kolářové ze Strakovic

Ingredience

  • 2 plechovky nakládaných artyčokových srdíček
  • 1 stroužek česneku
  • 120 g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 a 1/2 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 100 g modrého sýra
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1/4 lžičky papriky
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na 190 °C. Na třetině másla orestujeme artyčoky s prolisovaným česnekem asi 2 minuty. Poté je přemístíme do zapékací misky.

  2. V pánvi rozpustíme zbylé máslo. Vmícháme mouku a krátce ji osmahneme. Osolíme a opepříme.

  3. Postupně přiléváme mléko a vždy je pečlivě rozmícháme.

  4. Vzniklý bešamel povaříme asi 2 minuty. Odstavíme a vmícháme vejce a nastrouhaný sýr.

  5. Bešamelem přelijeme artyčoky a vše zasypeme strouhankou smíchanou s paprikou. Pečeme asi 20 minut.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi. Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
Listové měšce s překvapením

Listové měšce s překvapením

Lucie Šimůnková, Skřivany

Škola vaření /23.07.18
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Zdravá svačinka, která je ideální do horkých dnů.

Halina ...

Škola vaření /16.06.17
Zapečená kotleta

Zapečená kotleta

Kombinace zelí a smetany mě nadchla.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblatí

Škola vaření /18.09.16
Placičky s ovocem

Placičky s ovocem

Takhle chutnají mému mladšímu bráškovi.
Martin Růžička, Frenštát ...
Škola vaření /05.12.08
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama