Reklama
Zapečený květák s rajčaty
Fotogalerie:

Zapečený květák s rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lehký jako pírko

Podle receptu Ivety Pavlicové z Břeclavi

Ingredience

  • 1 květák
  • 600 g rajčat
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového oříšku
  • 200 ml smetany
  • 2 vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • 4 lžíce strouhanky
  • hrst zelené petrželky
  • 4 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák rozebereme na růžičky a 10 minut povaříme v osolené vodě do poloměkka. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  2. krok2

    Do mísy vyskládáme střídavě květákové růžičky a plátky rajčat. Jednotlivé vrstvy průběžně osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Vejce rozšleháme se smetanou, ochutíme špetkou muškátového oříšku a přelijeme květák. Sýr nastrouháme a smícháme se strouhankou a nasekanou petrželkou.

  4. Touto směsí vše posypeme a navrch položíme několik kousků másla.

  5. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme 30 minut. Podáváme s brambory nebo bílým pečivem.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...
Škola vaření /02.12.16
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Vařím je nyní často jako rychlý oběd.
Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Škola vaření /25.06.13
Domácí pizza Hello Kitty

Domácí pizza Hello Kitty

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Škola vaření /19.02.17
Rychlé toustíky

Rychlé toustíky

Když k nám mají přijít kamarádi, připravíme jim toto pohoštění.
Natálka, 11 let, ...
Škola vaření /13.10.08
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké letní jídlo, které nezklame.

Lenka Hlavsová, Praha

Škola vaření /14.03.17
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu