Reklama
Zapečené těstoviny
Fotogalerie:

Zapečené těstoviny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou díky koření krásně žluté a moc dobré. Vyzkoušej je, a uvidíš.

Kateřina Miláčková, Praha

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • dle potřeby olej
  • 3 cibule
  • 400 g krůtích prsou
  • 4 mkrve
  • 2 petržele
  • 1 středně velká cuketa
  • podle chuti sůl
  • trocha mletého pepře
  • 1/2 lžičky karí koření
  • 200 ml vody na podlití
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“ (na skus) a scedíme. Zatímco vaříme těstoviny, na oleji si osmahneme nadrobno nakrájené cibule. Po chvíli přidáme na kostky pokrájená krůtí prsa, necháme ze všech stran trochu opéct a pak přisypeme nastrouhané mrkve, petržele a na kostičky nakrájenou cuketu. 

  2. 2. Ochutíme podle potřeby solí, pepřem a karí, podlijeme horkou vodou a necháme dusit přibližně 20 minut. Poté směs smícháme s těstovinami, přendáme do pekáče či zapékací mísy, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a pečeme v rozehřáté troubě při 175 °C asi 30–45 minut. 

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Vařím je nyní často jako rychlý oběd. Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Škola vaření /25.06.13
Dobrota z hlívy

Dobrota z hlívy

Do karbanátků můžeš vmíchat také sekanou petrželku.

Lucie Pěničková, ...

Škola vaření /21.06.16
Linecká zvířátka

Linecká zvířátka

Veselé barevné sušenky si děti zamilují. 


Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /10.03.17
Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

Místo vývaru můžeme na podlití pečeně použít pivo.

Jana Kolochová, Plzeň

Škola vaření /27.10.16
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Škola vaření /13.02.18
Smaženky

Smaženky

Umím je sama, smažit mi je pomáhá máma.
Julinka Šišáková, Hradčovice
Škola vaření /22.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu