Ingredience
- 8 brambory
- 3 pórek
- 1 kg kuřecí prsa
- špetka koření grilovací
- dle chuti sůl
- 3 kelímky smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupané brambory a důkladně omyté pórky nakrájíme na plátky. Kuřecí řízky lehce naklepeme a posypeme grilovacím kořením.
-
Do vymazaného pekáče naskládáme nejdříve vrstvu brambor, pak vrstvu pórku a vše jemně posolíme. Potom na pánvi krátce opečeme řízky z obou stran a také je naskládáme do pekáče. Jako další vrstvu znovu položíme brambory a pórek.
-
Nakonec vše rovnoměrně zalijeme smetanou a dáme na 40 minut zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 180 °C. Dozdobíme zeleninou.
TIP: Pokud někdo nemá rád ostrou chuť, může nahradit grilovací koření například mletou sladkou paprikou nebo směsí čubrica. A pokud právě neseženeme pórek, nahradíme ho na kolečka nakrájenou cuketou či lilkem.