Reklama
Reklama
Zapečené kuřecí řízky
Fotogalerie:

Zapečené kuřecí řízky

Eliška a Evička Schönovy

Praha
Občas nám maminka dovolí, abychom si pod dohledem připravily samy nějakou dobrotu.
Eliška a Evička Schönovy, Praha

Ingredience

  • 8 brambory
  • 3 pórek
  • 1 kg kuřecí prsa
  • špetka koření grilovací
  • dle chuti sůl
  • 3 kelímky smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oloupané brambory a důkladně omyté pórky nakrájíme na plátky. Kuřecí řízky lehce naklepeme a posypeme grilovacím kořením.
  2. krok2 Do vymazaného pekáče naskládáme nejdříve vrstvu brambor, pak vrstvu pórku a vše jemně posolíme. Potom na pánvi krátce opečeme řízky z obou stran a také je naskládáme do pekáče. Jako další vrstvu znovu položíme brambory a pórek.
  3. krok3 Nakonec vše rovnoměrně zalijeme smetanou a dáme na 40 minut zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 180 °C. Dozdobíme zeleninou.

    TIP: Pokud někdo nemá rád ostrou chuť, může nahradit grilovací koření například mletou sladkou paprikou nebo směsí čubrica. A pokud právě neseženeme pórek, nahradíme ho na kolečka nakrájenou cuketou či lilkem.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Jsou díky koření krásně žluté a moc dobré. Vyzkoušej je, a uvidíš. Kateřina ...
Škola vaření /25.04.16
Rizoto s masem a zelím

Rizoto s masem a zelím

Pomáhám si formičkou, aby pěkně vypadalo.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /01.02.17
Falešný boršč s kapustou

Falešný boršč s kapustou

Kapustový boršč je snadný a dobrý.
Kateřina Hroníková, Praha
Škola vaření /17.01.12
Zapečená vepřová krkovice se žampiony a sýrem

Zapečená vepřová krkovice se žampiony a sýrem

Moje děti si tento recept velmi oblíbily.

Jana Králíčková, Návsí

Škola vaření /05.10.14
Králičí vývar se zeleninou

Králičí vývar se zeleninou

Vývar z kostí plný zdravé zeleninky.
Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /03.07.12
Nadýchaný květákový nákyp

Nadýchaný květákový nákyp

Do směsi na nákyp můžeš přidat i další oblíbenou zeleninu, třeba ...

Škola vaření /12.11.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama