Reklama
Zapečené kuřecí řízky
Fotogalerie:

Zapečené kuřecí řízky

Eliška a Evička Schönovy

Praha
Občas nám maminka dovolí, abychom si pod dohledem připravily samy nějakou dobrotu.
Eliška a Evička Schönovy, Praha

Ingredience

  • 8 brambory
  • 3 pórek
  • 1 kg kuřecí prsa
  • špetka koření grilovací
  • dle chuti sůl
  • 3 kelímky smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oloupané brambory a důkladně omyté pórky nakrájíme na plátky. Kuřecí řízky lehce naklepeme a posypeme grilovacím kořením.
  2. krok2 Do vymazaného pekáče naskládáme nejdříve vrstvu brambor, pak vrstvu pórku a vše jemně posolíme. Potom na pánvi krátce opečeme řízky z obou stran a také je naskládáme do pekáče. Jako další vrstvu znovu položíme brambory a pórek.
  3. krok3 Nakonec vše rovnoměrně zalijeme smetanou a dáme na 40 minut zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 180 °C. Dozdobíme zeleninou.

    TIP: Pokud někdo nemá rád ostrou chuť, může nahradit grilovací koření například mletou sladkou paprikou nebo směsí čubrica. A pokud právě neseženeme pórek, nahradíme ho na kolečka nakrájenou cuketou či lilkem.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
Švarkoví slimáci

Švarkoví slimáci

Z talíře vždycky mizí nehlemýždím tempem.
Helena Piknová, Hlohovec
Škola vaření /07.11.08
Kuřecí plátky se sýrem a broskví

Kuřecí plátky se sýrem a broskví

V tomto jídle je všechno, co mi chutná, maso, ovoce i sýr.
Vratislav Tancer, ...
Škola vaření /05.08.11
Pečené brambory s chřestem

Pečené brambory s chřestem

Jednoduchý recept, na kterém se nedá nic pokazit, snad jen hlídej chřest, aby se ...

Škola vaření /25.05.16
Zapečené medailonky

Zapečené medailonky

Vaření je mým velkým koníčkem. Toto jídlo je fajn, protože při jeho přípravě ...

Škola vaření /03.08.15
Bramboráčky s masovou směsí

Bramboráčky s masovou směsí

Neznám nikoho, komu by nechutnaly.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /05.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu