Reklama
Zahradníkův špíz
Fotogalerie:

Zahradníkův špíz

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zeleninka by měla být trochu osmahlá, tak je nejlepší.

Alena Štrougalová, Neštěrnice

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti pepř
  • podle potřeby sůl
  • 2–3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby olej
  • 1 malá cuketa
  • 80 g slaniny
  • 2 papriky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V misce smícháme mleté maso, prolisovaný česnek,  jednu nadrobno nakrájenou cibuli a vejce. Dochutíme majoránkou, špetkou pepře, solí a podle potřeby zahustíme strouhankou. Navlhčenýma rukama potom tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky po všech stranách krátce opečeme. Vyjmeme z pánve a zatím odložíme.

  2. Cuketu opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Zbylou cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na dílky. Slaninu nakrájíme na plátky, očištěné papriky na kostky. Opečené kuličky a ostatní suroviny pak střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

  3. Špízy naskládáme do pekáče, mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut, až zelenina změkne a kuličky budou dobře propečené.

  4. Nakonec špízy rozdělíme na talíře, pokapeme výpekem z pekáče a podáváme s vařenými brambory.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zákusek ze šlehačky a galaretky

Zákusek ze šlehačky a galaretky

Galaretka je želatina, která se nevaří. Piškot mi vždy upeče máma. Tereza ...
Škola vaření /24.05.11
Bramboráky s cuketou a mletým masem

Bramboráky s cuketou a mletým masem

Velmi jednoduché jídlo, které zvládne i naprostý začátečník, navíc je rychlé a moc...
Škola vaření /16.07.09
Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru.
Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
Quiche ze sladkých brambor

Quiche ze sladkých brambor

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /24.04.18
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu