Reklama
Výborná rybí polévka
Fotogalerie:

Výborná rybí polévka

Josef Bartušek

Luka nad Jihlavou
Opravdu nám moc chutná, vaříme ji i během celého roku, nejen o Vánocích.
Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 1 ks Hlava z kapra, ploutve
  • 2 ks mrkev
  • 1/2 ks celer
  • 1 ks petržel
  • dle potřeby máslo
  • 5 lžic mouka hladká
  • dle potřeby sůl
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do studené vody (aby se nezakalila) dáme kapří hlavu, jemně osolíme a vaříme asi 1 hodinu.
  2. Zatím si nastrouháme kořenovou zeleninu, kterou na másle osmažíme.
  3. Hlavu vyjmeme z vývaru, obereme a vývar přecedíme přes jemné síto. K osmažené zelenině dáme nasekané jikry, mlíčí a maso z hlavy. Povaříme ve vývaru ještě asi 5 min.
  4. Z másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme polévku. Osolíme a přidáme petrželku.

    TIP: Pokud nemáš kapra, můžeš si polévku připravit i z obyčejného rybího filé. Když ji ochutíš smetanou, bude jemnější.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampionová polévka

Žampionová polévka

Vůni čerstvých hub zkrátka nedokážu odolat. Milena Válková, Kladno
Škola vaření /30.03.10
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Jablečný koláč

Jablečný koláč

Moučníky máme rády a práce v kuchyni nás baví. Když mamka nemá čas, upečeme si samy.
...
Škola vaření /12.04.13
Losos s chřestem

Losos s chřestem

Velmi zdravé, výtečné a snadné na přípravu.
Tereza Slámová, ...
Škola vaření /25.02.10
Domácí těstoviny s krevetami

Domácí těstoviny s krevetami

Neskutečná dobrota. Nudle můžeš i koupit.

Petr Hejkal, Praha

Škola vaření /30.09.16
Bramboráky s cuketou a mletým masem

Bramboráky s cuketou a mletým masem

Velmi jednoduché jídlo, které zvládne i naprostý začátečník, navíc je rychlé a moc...
Škola vaření /16.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu