Reklama
Vojtova bašta
Fotogalerie:

Vojtova bašta

Vojtěch Jozífek

Žďár nad Sázavou
To si dám, když mám chuť na něco slaného.
Vojtěch Jozífek, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • kousek máslo
  • 300 ml mléko
  • 1 velký stroužek česnek
  • 500 g brambory
  • sůl a pepř podle chuti
  • asi 300 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Máslem vymažeme zapékací misku. Nachystáme mléko a do něho zamícháme rozdrcený česnek.
  2. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na jemné plátky‚ čím tenčí, tím lepší. Já jsem je dělal na struhadle. Na dno zapékací misky naskládáme vrstvu brambor‚ osolíme‚ opepříme‚ nalijeme trochu mléka a posypeme sýrem. Opakujeme vrstvy‚ každou polijeme mlékem, osolíme a opepříme. Skončíme sýrem. Pečeme při 160 °C do zlatohněda.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice
Škola vaření /14.01.19
Těstovinový salát se slaninou

Těstovinový salát se slaninou

Anglickou občas dávám místo kuřete.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad Vltavou

Škola vaření /25.07.16
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Škola vaření /13.02.18
Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Málokdo ví, že cibule prospívá diabetikům.

Kateřina Krejčová, Zlín

Škola vaření /26.05.16
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Jsou díky koření krásně žluté a moc dobré. Vyzkoušej je, a uvidíš.

Kateřina ...

Škola vaření /25.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu