Reklama
Reklama
Vločkový nákyp s tvarohem
Fotogalerie:

Vločkový nákyp s tvarohem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Andrštová, Praha

Ingredience

  • 150 g ovesných vloček
  • 500 ml mléka
  • špetka soli
  • 2 tučné tvarohy v alobalu
  • 3 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 5 lžic cukru moučky (dle chuti i víc)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balení rumových pralinek
  • 1 hrst sušených švestek
  • kousek másla na zapečení
  • 1 lžíce medu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky s mlékem přes noc namočíme a uložíme do lednice. Pak je osolíme a uvaříme doměkka. Kaši osladíme lžící cukru a necháme zchladnout.

  2. Máslo utřeme se 2 žloutky, 2 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem. Směs pomalu vmícháme do chladnoucí kaše, nakonec zapracujeme tuhý sníh ze 3 bílků.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a navrstvíme na ni polovinu kaše. Proložíme polovinou tvarohu smíchaného se zbylým cukrem, medem a žloutkem. Do tvarohu zatlačíme pralinky a kousky švestek, nahoru dáme druhou polovinu kaše a nákyp zakončíme tvarohovou vrstvou, do které opět vtlačíme pralinky a švestky. Povrch poklademe kousky másla a nákyp dáme na chvíli zapéct.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebíčky s mrkvovou pěnou a olivami

Chlebíčky s mrkvovou pěnou a olivami

Šárka Fridrichová, Most
Škola vaření /31.12.17
Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Nezapomeň na feferonky, dodají říz.

Anna Krčmová, 14 let, Písek

Škola vaření /14.02.15
Holandské řízky

Holandské řízky

Zažitá klasika.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /12.07.16
Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Mladé jehněčí maso je velkým svátkem.

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /09.03.17
Kuřecí rolky na šalotce

Kuřecí rolky na šalotce

Díky slanině je kuřecí maso šťavnatější.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /25.08.16
Rafaelo řezy

Rafaelo řezy

Patří k mým nejoblíbenějším.
Simona Otevřelová, Linhartice
Škola vaření /28.06.10
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama