Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 250 g vepřového boku
- 1 rohlík
- 1 cibule
- 50 g eidamu
- 40 g slaniny
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- podle chuti sůl a pepř
- 50 ml mléka
- podle potřeby strouhanka
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bok opláchneme, nakrájíme na kostky a spolu se starším rohlíkem umeleme. Přidáme cibuli, sýr a slaninu nakrájenou na kostičky, vejce a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme horkým mlékem, promícháme a necháme odležet. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou, rozdělíme na poloviny a vytvoříme kuličky.
-
Na prkénku posypaném strouhankou zformujeme dva řízky, které pomalu smažíme v mírně rozehřátém oleji dozlatova.