Ingredience
- 2 vejce
- 100 g sýr eidam
- 100 g hermelín
- 100 g šunka drůbeží
- 50 g salám paprikový
- 1 okurka
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 jogurt bílý
- chléb světlý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme, a když zchladne, oloupeme skořápku. Okurku a papriku omyjeme a nakrájíme (okurku na kolečka, papriku na proužy).
-
Na velký talíř položíme šunku, salám a na proužky nakrájený sýr hermelín. Eidam srolujeme a rozložíme po obvodu. Oloupané vajíčko dáme na talíř. Rajče omyjeme, odkrojíme a vydlabeme malý důlek.
-
Rajče položíme na vejce jako klobouk houby. Na klobouček uděláme bílým jogurtem tečky. Okolo vejce rozložíme kolečka okurky a na proužky nakrájenou červenou papriku.
Podáváme s chlebem, topinkou či bagetou.
TIP: Na zdobení kloboučků u vajíček můžeme použít i majonézu či zakysanou smetanu.