Reklama
Vepřové s mrkví a bramborem
Fotogalerie:

Vepřové s mrkví a bramborem

Lenka Bocková
Lenka Bocková
Liberec 18

Česká klasika, ale daleko lepší, než jak ji známe ze školních jídelen.

Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 800 g vepřová plec
  • 400 g čerstvá mrkev
  • 4 lžíce máslo
  • 1 atřední cibule
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 600 ml vývar
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na 3 lžících másla, maso nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme maso zatáhnout a pustit šťávu, přidáme ě líce mouky a zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou 35 minut.

  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme dalších cca 20 minut do změknutí masa a mrkve. Dochutíme troškou cukru, soli, pepře a citronové šťávy. Nakonec na zjemnění přidáme 1 lžíci másla.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Doma je mají rády hlavně děti. Martina Šaplachtová, Olomouc
Škola vaření /26.04.10
Taštička na dva způsoby

Taštička na dva způsoby

Oboje máme moc rádi, někdy dělám ty sladké, jindy dáme přednost slané verzi.

Erika ...

Škola vaření /15.09.16
Kuřecí BBQ křidélka

Kuřecí BBQ křidélka

Drůbeží masíčko

Podle receptu Kristýny Figetové z Valašského Meziříčí

Škola vaření /28.06.18
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...

Škola vaření /24.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu