Česká klasika, ale daleko lepší, než jak ji známe ze školních jídelen.
Lenka Bocková, Liberec
Ingredience
- 800 g vepřová plec
- 400 g čerstvá mrkev
- 4 lžíce máslo
- 1 atřední cibule
- 2 lžíce hladká mouka
- 600 ml vývar
- sůl
- pepř
- cukr
- citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na 3 lžících másla, maso nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme maso zatáhnout a pustit šťávu, přidáme ě líce mouky a zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou 35 minut.
-
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme dalších cca 20 minut do změknutí masa a mrkve. Dochutíme troškou cukru, soli, pepře a citronové šťávy. Nakonec na zjemnění přidáme 1 lžíci másla.