Reklama
Reklama
Vepřové mráčky
Fotogalerie:

Vepřové mráčky

Radka Knapová
Radka Knapová
Jičín

Na vepřovém si moc rádi pochutnávají děti i manžel.

Radka Knapová, Jičín

Ingredience

  • 750 g vepřový bůček
  • 3 stroužek česneku
  • 75 g cibule
  • 250 ml voda
  • 30 g hladká mouka
  • sůl
  • kmín
  • mletá paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vykostěný bůček nakrájíme na větší kostky, osolíme a dáme na pekáč. Posypeme hrubě nasekaným česnekem, kmínem, paprikou a nakrájenou cibulí.  Podlijeme vodou a dáme péci do trouby vyhřáté na 220 °C. Během pečení podléváme.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, provaříme a šťávu přecedíme. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařenými brambory a špenátem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíkové špízy

Rohlíkové špízy

Rád běhám venku a chodím s mamkou a taťkou na kroužek mladých hasičů. To pak musím ...
Škola vaření /12.02.17
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny ...

Škola vaření /19.08.16
Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

V průběhu pečení pustí zelenina hodně šťávy. Kdo chce, může ji odebrat.

Anna...

Škola vaření /11.08.17
Šnečci se salámem

Šnečci se salámem

Namísto brambůrků mlsám u televize tuto dobrotu.
Tereza Vejskalová, Přelouč
Škola vaření /24.10.08
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Škola vaření /13.02.18
Smajlíci

Smajlíci

Občerstvení na narozeninovou párty.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /13.08.17
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama