Reklama
Vepřové mráčky
Fotogalerie:

Vepřové mráčky

Radka Knapová
Radka Knapová
Jičín

Na vepřovém si moc rádi pochutnávají děti i manžel.

Radka Knapová, Jičín

Ingredience

  • 750 g vepřový bůček
  • 3 stroužek česneku
  • 75 g cibule
  • 250 ml voda
  • 30 g hladká mouka
  • sůl
  • kmín
  • mletá paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vykostěný bůček nakrájíme na větší kostky, osolíme a dáme na pekáč. Posypeme hrubě nasekaným česnekem, kmínem, paprikou a nakrájenou cibulí.  Podlijeme vodou a dáme péci do trouby vyhřáté na 220 °C. Během pečení podléváme.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, provaříme a šťávu přecedíme. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařenými brambory a špenátem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Určitě ji vyzkoušej, nám moc chutnala. Petra Geletičová, Smirady
Škola vaření /09.10.16
Tymiánové kuličky s parmazánem

Tymiánové kuličky s parmazánem

Bylinky vše krásně provoní, bude ti chutnat.

Alice Vokounová, Liberec

Škola vaření /11.11.16
Hrnkové koka řezy

Hrnkové koka řezy

Výborný zákusek k odpolednímu čaji. 

Gabriela Jílková, Lezník 

Škola vaření /05.07.12
Beránek z mletého masa

Beránek z mletého masa

Jako příloha se hodí pečivo nebo brambory.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /08.03.17
Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

V průběhu pečení pustí zelenina hodně šťávy. Kdo chce, může ji odebrat.

Anna...

Škola vaření /11.08.17
Kuřecí kousky s ananasem

Kuřecí kousky s ananasem

Oblíbené jídlo našich dětí, někdy jako přílohu podávám v troubě pečené hranolky.

...
Škola vaření /26.01.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama