Reklama
Vepřová kýta plněná houbami
Fotogalerie:

Vepřová kýta plněná houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kořenitá vůně a chuť rozmarýnu se k podzimu nádherně hodí.

Marie Kratochvílová, Praha

Ingredience

  • 200 g lesních hub nebo žampionů
  • 1 cibule
  • 100  g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • podle potřeby sádlo
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce strouhanky
  • 600 g vepřové kýty
  • 300 ml vývaru
  • dle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme. 

  2. krok2

    Cibuli a slaninu osmažíme na sádle, přidáme houby, česnek, kmín a lístky rozmarýnu. Vše společně podusíme asi 15 minut, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou. 

  3. krok3

    Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, které naklepeme dotenka a osolíme. Na každý plátek dáme část směsi, zabalíme, spíchneme párátkem a celé obalíme v mouce. Závitky vyskládáme do pekáčku vymazaného sádlem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C asi na 40 minut. Podle potřeby průběžně podléváme vývarem. 

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lázeňský knedlík s bylinkami

Lázeňský knedlík s bylinkami

Ideální k pečenému masu nebo do českých omáček. Kateřina Nová, Havířov
Škola vaření /09.11.17
Karbanátky s nivou

Karbanátky s nivou

Máme velkou rodinu a občas se stává, že musím připravit večeři. Tyto karbanátky mají...

Škola vaření /07.11.13
Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Škola vaření /07.08.18
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici.

Hana Veselá, Žirovnice

Škola vaření /25.07.16
Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Mamka říká, že péct má umět každá ženská.
Adéla Kortusová, Prachatice
Škola vaření /10.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu