Ingredience
- 250 ml zakysaná smetana
- 250 ml kefír
- 8 ks vařená vejce
- 2 cibule
- 100 g sýr tavený
- 80 g sýr eidam
- 2 vejce
- 250 g žampiony
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžíce pažitka
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme cibulku‚ přidáme pokrájené žampiony‚ osolíme‚ opepříme a krátce podusíme.
-
Vařená vajíčka nakrájíme na plátky a klademe do vymazané zapékací misky. Na ně rozložíme podušené žampiony (máme-li menší misku‚ střídáme vrstvy).
-
Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v zakysané smetaně s kefírem a nastrouhaným sýrem. Poklademe kousky taveného sýra a v troubě zapékáme 20–30 minut při teplotě 180 °C. Posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme se salátem z ředkviček a kedluben.