Reklama
Reklama
Velikonoční zapečená vejce se žampiony
Fotogalerie:

Velikonoční zapečená vejce se žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento výborný nákyp se hodí k obědu i k večeři.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 ml zakysaná smetana
  • 250 ml kefír
  • 8 ks vařená vejce
  • 2 cibule
  • 100 g sýr tavený
  • 80 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • 250 g žampiony
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce pažitka
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibulku‚ přidáme pokrájené žampiony‚ osolíme‚ opepříme a krátce podusíme.
  2. Vařená vajíčka nakrájíme na plátky a klademe do vymazané zapékací misky. Na ně rozložíme podušené žampiony (máme-li menší misku‚ střídáme vrstvy).
  3. Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v zakysané smetaně s kefírem a nastrouhaným sýrem. Poklademe kousky taveného sýra a v troubě zapékáme 20–30 minut při teplotě 180 °C. Posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme se salátem z ředkviček a kedluben.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa. Majka Smolíková, Praha
Škola vaření /16.04.15
Kokosový řez

Kokosový řez

U nás doma se pečou rychlé a jednoduché hrnečkové pochoutky.
Aneta Koželuhová, ...
Škola vaření /03.10.08
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.09.18
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Když se houby povaří, budou snáze stravitelné.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /15.09.16
Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy.
František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama