Reklama
Velikonoční zapečená vejce se žampiony
Fotogalerie:

Velikonoční zapečená vejce se žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento výborný nákyp se hodí k obědu i k večeři.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 ml zakysaná smetana
  • 250 ml kefír
  • 8 ks vařená vejce
  • 2 cibule
  • 100 g sýr tavený
  • 80 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • 250 g žampiony
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce pažitka
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibulku‚ přidáme pokrájené žampiony‚ osolíme‚ opepříme a krátce podusíme.
  2. Vařená vajíčka nakrájíme na plátky a klademe do vymazané zapékací misky. Na ně rozložíme podušené žampiony (máme-li menší misku‚ střídáme vrstvy).
  3. Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v zakysané smetaně s kefírem a nastrouhaným sýrem. Poklademe kousky taveného sýra a v troubě zapékáme 20–30 minut při teplotě 180 °C. Posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme se salátem z ředkviček a kedluben.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit.  Romana Skučková, Jičín
Škola vaření /13.01.17
Ořechový řez

Ořechový řez

Je to moučník, který si určitě oblíbíš.
Petra Maňáková, Bílovec
Škola vaření /12.12.08
Kapřík na česneku

Kapřík na česneku

Zdeňka Kroupová, Ostrava

Škola vaření /26.02.18
Stehýnka na rajčatech

Stehýnka na rajčatech

Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Škola vaření /22.07.17
Noky s kuřetem a brokolicí

Noky s kuřetem a brokolicí

Dceru zaučuji do tajů vaření. Noky milujeme.

Markéta Nedvědová, Brandýsek

Škola vaření /22.09.13
Rychlé toustíky

Rychlé toustíky

Když k nám mají přijít kamarádi, připravíme jim toto pohoštění.
Natálka, 11 let, ...
Škola vaření /13.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu