Reklama
Reklama
Velikonoční zapečená vejce se žampiony
Fotogalerie:

Velikonoční zapečená vejce se žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento výborný nákyp se hodí k obědu i k večeři.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 ml zakysaná smetana
  • 250 ml kefír
  • 8 ks vařená vejce
  • 2 cibule
  • 100 g sýr tavený
  • 80 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • 250 g žampiony
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce pažitka
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibulku‚ přidáme pokrájené žampiony‚ osolíme‚ opepříme a krátce podusíme.
  2. Vařená vajíčka nakrájíme na plátky a klademe do vymazané zapékací misky. Na ně rozložíme podušené žampiony (máme-li menší misku‚ střídáme vrstvy).
  3. Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v zakysané smetaně s kefírem a nastrouhaným sýrem. Poklademe kousky taveného sýra a v troubě zapékáme 20–30 minut při teplotě 180 °C. Posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme se salátem z ředkviček a kedluben.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová omáčka

Fazolová omáčka

Na zeleninu bychom neměli zapomínat. Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /21.09.16
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Můžeš přidat šunku nebo kuřecí maso.

Pavlína Sosnová, Petrovice u Karviné

Škola vaření /19.05.14
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Do nádivky nezapomeň vmíchat nasekané čerstvé bylinky.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /13.08.16
Taštičky s mangoldem

Taštičky s mangoldem

Podle receptu Jany Dvořákové z Prahy

Škola vaření /06.06.18
Rychlé toustíky

Rychlé toustíky

Když k nám mají přijít kamarádi, připravíme jim toto pohoštění.
Natálka, 11 let, ...
Škola vaření /13.10.08
Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Škola vaření /07.08.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama