Reklama
Reklama
Velikonoční perníčky
Fotogalerie:

Velikonoční perníčky

Oliver Adámek

Praha
Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už dokážu připravit sám.
Oliver Adámek, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g mouka hladká
  • 140 g cukr moučkový
  • 2 vejce
  • 100 g hera
  • 2 lžíce med
  • 2 lžíce kakao
  • 1 a 1/2 lžičky koření perníkové
  • 1 lžička soda
  • Ostatní:
  • na vymazání hera
  • na vysypání formy mouka hladká
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme. Těsto necháme několik hodin nebo přes noc odpočinout v lednici.
  2. krok2 Formičky ve tvaru vypouklého vajíčka potřeme herou a posypeme moukou. Z odpočinutého těsta na pomoučeném vále vyválíme plát. Pomocí vykrajovátka ve tvaru vejce vykrojíme ovál, který zlehka přitiskneme na formičku vypouklého vejce (nebo vyřízneme ovál ostrým nožem) tak, aby ještě asi 1,5 cm chybělo – perníčky pečením nabudou.
  3. Postupně v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme poloviny vajíček, které ihned po vyndání z trouby ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme vychladnout.
  4. Vychladlé poloviny perníkových kraslic pomocí struhadla ze spodní strany lehce zarovnáme. Slepíme bílkovou polevou Dr. Oetker (nebo si vyrobíme vlastní) a necháme zaschnout. Poté dozdobíme, necháme opět zaschnout a naaranžujeme do košíku pro koledníky.

    TIP: Ještě před slepením můžeme poloviny kraslic naplnit lentilkami, čokoládou, drobnými hračkami.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso se sýrem

Maso se sýrem

Jednoduchý recept mé maminky jistě zvládne i úplný začátečník. Hana Kotková, ...
Škola vaření /20.08.08
Kohoutek na víně

Kohoutek na víně

Jako přílohu podáváme francouzskou bagetu.

Aneta Lavičková, Liberec

Škola vaření /10.07.16
Dobrota z hlívy

Dobrota z hlívy

Do karbanátků můžeš vmíchat také sekanou petrželku.

Lucie Pěničková, ...

Škola vaření /21.06.16
Dort z pomazánkového másla

Dort z pomazánkového másla

Ještě hezčí je, když ho potřeš želatinou.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /01.07.16
Taštička na dva způsoby

Taštička na dva způsoby

Oboje máme moc rádi, někdy dělám ty sladké, jindy dáme přednost slané verzi.

Erika ...

Škola vaření /15.09.16
Oříškové košíčky

Oříškové košíčky

Vánoce miluju nejen kvůli dárkům. I ty úžasné dobroty přece stojí za to. Mamce ráda ...
Škola vaření /19.10.10
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama