Reklama
Velikonoční perníčky
Fotogalerie:

Velikonoční perníčky

Oliver Adámek

Praha
Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už dokážu připravit sám.
Oliver Adámek, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g mouka hladká
  • 140 g cukr moučkový
  • 2 vejce
  • 100 g hera
  • 2 lžíce med
  • 2 lžíce kakao
  • 1 a 1/2 lžičky koření perníkové
  • 1 lžička soda
  • Ostatní:
  • na vymazání hera
  • na vysypání formy mouka hladká
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme. Těsto necháme několik hodin nebo přes noc odpočinout v lednici.
  2. krok2 Formičky ve tvaru vypouklého vajíčka potřeme herou a posypeme moukou. Z odpočinutého těsta na pomoučeném vále vyválíme plát. Pomocí vykrajovátka ve tvaru vejce vykrojíme ovál, který zlehka přitiskneme na formičku vypouklého vejce (nebo vyřízneme ovál ostrým nožem) tak, aby ještě asi 1,5 cm chybělo – perníčky pečením nabudou.
  3. Postupně v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme poloviny vajíček, které ihned po vyndání z trouby ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme vychladnout.
  4. Vychladlé poloviny perníkových kraslic pomocí struhadla ze spodní strany lehce zarovnáme. Slepíme bílkovou polevou Dr. Oetker (nebo si vyrobíme vlastní) a necháme zaschnout. Poté dozdobíme, necháme opět zaschnout a naaranžujeme do košíku pro koledníky.

    TIP: Ještě před slepením můžeme poloviny kraslic naplnit lentilkami, čokoládou, drobnými hračkami.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky s bylinkami

Kuřecí paličky s bylinkami

Jídlo s čerstvými bylinkami je vždy jedno z nejlepších. Veronika a Martin ...
Škola vaření /23.06.16
Steaky s brambory a bylinkovým máslem

Steaky s brambory a bylinkovým máslem

Za takový oběd tě budou doma nosit na rukou.

Tereza Šrámková, Brno

Škola vaření /13.08.16
Špenátové pirohy s masem

Špenátové pirohy s masem

Místo špenátových listů můžeš udělat náplň z kadeřávku.


Gabriela ...

Škola vaření /11.03.17
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Na velké vaření si ještě netroufáme, ale studenou zdravou dobrotu zvládneme úplně...
Škola vaření /09.03.09
Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Ještě jednodušší je příprava v domácí pekárně.

Jitka Pokorná, Jihlava

Škola vaření /18.09.16
Jahodové řezy

Jahodové řezy

Je výborný hlavně z čerstvých jahod.
Patricie Wagnerová, Prachatice
Škola vaření /05.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu