Reklama
Vejce plněná pomazánkou
Fotogalerie:

Vejce plněná pomazánkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí pomůžeme s plněnými vejci ke slavnostnímu pohoštění.
Kristýnka a Nela Šturmovy,
Praha

Ingredience

  • 8 vejce vařená
  • máslo
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • 1 cibule
  • pažitka
  • rajčátka cherry
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme a necháme zchladnout. Pak je rozpůlíme a vyjmeme žloutek.
  2. krok2 Žloutky utřeme v misce s máslem, přidáme najemno pokrájenou cibuli, lžičku hořčice a trochu soli. Vše dobře promícháme.
  3. krok3
    Připravenou pomazánkou plníme půlky vajíček a dozdobíme čerstvou zeleninou.
    Podáváme s chlebem, ve­kou nebo osmaženým toastovým chlebem.

    TIP: Do žloutkové pomazánky můžeme přimíchat trochu pomazánkového másla, taveného sýra a třeba i lžičku majonézy (kdo drží dietu, ať místo majonézy zvolí bílý jogurt nebo lehkou zakysanou smetanu). Kdo má rád chuť masíčka, může přimíchat i nakrájenou šunku. 

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová omáčka s čedarem

Smetanová omáčka s čedarem

Nenáročná příprava, skvělý výsledek. Andrea Jílková, Polička
Škola vaření /04.10.16
Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Pečivo, které si připravíme sami, je bezkonkurenční.

Alžběta Vaňková, Beroun

...
Škola vaření /13.06.17
Slaný dort s vejci natvrdo

Slaný dort s vejci natvrdo

Na surovinách nešetřím, takže je moc dobrý.

Monika Weinfurtová, Přeštice

Škola vaření /17.02.17
Ořechový řez

Ořechový řez

Je to moučník, který si určitě oblíbíš.
Petra Maňáková, Bílovec
Škola vaření /12.12.08
Zapékané artyčoky

Zapékané artyčoky

Podávej s opečenou bagetou

Uvnitř střapaté růžice se ukrývá lahůdka, kterou si ...

Škola vaření /04.10.18
Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...

Škola vaření /12.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu