Praha
Ingredience
- 8 vejce vařená
- máslo
- 1 lžička hořčice
- sůl
- 1 cibule
- pažitka
- rajčátka cherry
- zelenina na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme a necháme zchladnout. Pak je rozpůlíme a vyjmeme žloutek.
-
Žloutky utřeme v misce s máslem, přidáme najemno pokrájenou cibuli, lžičku hořčice a trochu soli. Vše dobře promícháme.
-
Připravenou pomazánkou plníme půlky vajíček a dozdobíme čerstvou zeleninou.Podáváme s chlebem, vekou nebo osmaženým toastovým chlebem.
TIP: Do žloutkové pomazánky můžeme přimíchat trochu pomazánkového másla, taveného sýra a třeba i lžičku majonézy (kdo drží dietu, ať místo majonézy zvolí bílý jogurt nebo lehkou zakysanou smetanu). Kdo má rád chuť masíčka, může přimíchat i nakrájenou šunku.