Nesmí ti chybět v kuchařce
Vojta Miláček, Praha
Ingredience
- 1 větší kuře
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- 3 rohlíky
- 4 lžíce medvědího česneku
- 2 žloutky
- 125 ml 33% smetany
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuře vykostíme a plát s kůží ochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.
-
Rohlíky pokrájíme na kostičky a v míse smícháme s pokrájeným medvědím česnekem a 2 žloutky. Osolíme a zalijeme smetanou. Vše promícháme.
-
Necháme chvilku proležet a pak rozetřeme nádivku na připravený plát masa (plát je položený kůží dolů). Maso pevně zarolujeme, přeložíme na potravinovou fólii a pevně ji zavineme tak, aby se k masu nedostala žádná voda.
-
Takto připravenou roládu vaříme při mírném varu asi 1 hodinu v hrnci s vodou.
-
Hotovou vyndáme na prkénko, opatrně rozbalíme a nakrájíme na plátky. Roládu můžeme podávat ještě teplou či studenou, například se zeleninovým salátem.