Reklama
Vařená kuřecí roláda
Fotogalerie:

Vařená kuřecí roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Ingredience

  • 1 větší kuře
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • 3 rohlíky
  • 4 lžíce medvědího česneku
  • 2 žloutky
  • 125  ml 33% smetany

Doba přípravy

Počet porcí

5–6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře vykostíme a plát s kůží ochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.

  2. Rohlíky pokrájíme na kostičky a v míse smícháme s pokrájeným medvědím česnekem a 2 žloutky. Osolíme a zalijeme smetanou. Vše promícháme.

  3. Necháme chvilku proležet a pak rozetřeme nádivku na připravený plát masa (plát je položený kůží dolů). Maso pevně zarolujeme, přeložíme na potravinovou fólii a pevně ji zavineme tak, aby se k masu nedostala žádná voda.

  4. Takto připravenou roládu vaříme při mírném varu asi 1 hodinu v hrnci s vodou.

  5. Hotovou vyndáme na prkénko, opatrně rozbalíme a nakrájíme na plátky. Roládu můžeme podávat ještě teplou či studenou, například se zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Márinčin džem s vanilkou a mandlemi

Márinčin džem s vanilkou a mandlemi

Tetiny zavařeniny byly slavné v celé rodině. Anna Vyskočilová, Příbram
Škola vaření /17.05.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Nejraději ho máme v létě, příjemně osvěží.
Věra Čížkovská, Praha
Škola vaření /20.10.10
Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Hotové maso by se mělo na jazyku rozpadat.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /15.08.16
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Vojtova bašta

Vojtova bašta

To si dám, když mám chuť na něco slaného.
Vojtěch Jozífek, Žďár nad Sázavou
Škola vaření /27.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu