Reklama
Vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Adam Glauder

Grygov
Je to vynikající dobrota. Mám ji rád na svačinu s krajíčkem toastového chleba. 
Adam Glauder, Grygov

Ingredience

  • 6 ks vejce vařená
  • 200 g salám měkký
  • 330 g sterilované lečo
  • 250 g majonéza
  • 100 ml voda
  • 2 lžičky vegeta
  • 1 ks želatina

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

115 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny ingredience postupně nakrájíme nebo nasekáme pomocí sekáčku na menší kousky a dáme je do mísy. Přidáme 250 ml majonézy a promícháme.
  2. krok2 Do nálevu z moravanky (asi 150 ml) přidáme dvě lžíce vegety a krátce povaříme. Pak přisypeme sáček želatiny a dobře rozmícháme – tuto směs již nevaříme. Doplníme vodou na 300 ml. Nalijeme do formy a necháme v lednici asi 1,5 hodiny ztuhnout. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík. Hana ...
Škola vaření /17.07.16
Bochánky s medvědím česnekem

Bochánky s medvědím česnekem

Markéta Malá, Mělník

Škola vaření /06.03.18
Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka.
Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Pohankové koule

Pohankové koule

Zdravá varianta těch klasických.

Lucie Valinová, Ústí nad Labem

Škola vaření /21.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu