Reklama
Reklama
Vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Kateřina Trnková

Ostrava
Mám moc hodnou a šikovnou maminku, která celé naší rodině vyvařuje dobroty, ačkoliv tráví také poměrně hodně času v práci. Dá se říci, že v kuchyni umí čarovat a já se od ní její kouzla učím.
                    Kateřina Trnková, Ostrava

Ingredience

  • 1 sáček želatina
  • 1 kostka masox
  • 250 ml majonéza
  • 1 cibule
  • 6 vejce vařená

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

52 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Hodí se  více bílá cibule, která se dává do salátů. Slijeme sterilovanou zeleninu, ale nálev si ponecháme na pozdější dobu. Větší kousky zeleniny pokrájíme a přidáme do mísy spolu s majonézou.
  2. krok2
    Vše lehce promícháme. Připravíme želatinu následujícím způsobem: nálev ze zeleniny doplníme na 3 dcl vodou. Do povařené tekutiny vysypeme obsah sáčku s želatinou a za stálého míchání rozpustíme. Želatinu již nevaříme. Připravíme si nádobu, ve které bude tlačenka chladnout a podle které bude mít později i tvar.
  3. Tuto nádobu, třeba pekáček na biskupský chlebíček nebo na jelení hřbet, vyložíme potravinářskou fólií. Směs z vajec, zeleniny a majonézy vlijeme do nádoby spolu s druhou polovinou tekutiny a přidáme želatinu. Vše lehce promícháme a necháme v lednici ztuhnout. Do tlačenky můžeme přidat nadrobno pokrájenou šunku, nebo měkký salám.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nivové pečivo

Nivové pečivo

Jarmila Rýdlová, Studénka
Škola vaření /20.04.18
Domácí bylinkové tagliatelle

Domácí bylinkové tagliatelle

Těstoviny lze samozřejmě koupit v obchodě, ale každý potvrdí, že ty domácí jsou ...

Škola vaření /04.05.17
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny ...

Škola vaření /19.08.16
Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Palačinky se v naší rodině dělají často, protože nám chutnají. Máme je rádi ...
Škola vaření /07.11.08
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama