Reklama
Vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Kateřina Trnková

Ostrava
Mám moc hodnou a šikovnou maminku, která celé naší rodině vyvařuje dobroty, ačkoliv tráví také poměrně hodně času v práci. Dá se říci, že v kuchyni umí čarovat a já se od ní její kouzla učím.
                    Kateřina Trnková, Ostrava

Ingredience

  • 1 sáček želatina
  • 1 kostka masox
  • 250 ml majonéza
  • 1 cibule
  • 6 vejce vařená

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

52 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Hodí se  více bílá cibule, která se dává do salátů. Slijeme sterilovanou zeleninu, ale nálev si ponecháme na pozdější dobu. Větší kousky zeleniny pokrájíme a přidáme do mísy spolu s majonézou.
  2. krok2
    Vše lehce promícháme. Připravíme želatinu následujícím způsobem: nálev ze zeleniny doplníme na 3 dcl vodou. Do povařené tekutiny vysypeme obsah sáčku s želatinou a za stálého míchání rozpustíme. Želatinu již nevaříme. Připravíme si nádobu, ve které bude tlačenka chladnout a podle které bude mít později i tvar.
  3. Tuto nádobu, třeba pekáček na biskupský chlebíček nebo na jelení hřbet, vyložíme potravinářskou fólií. Směs z vajec, zeleniny a majonézy vlijeme do nádoby spolu s druhou polovinou tekutiny a přidáme želatinu. Vše lehce promícháme a necháme v lednici ztuhnout. Do tlačenky můžeme přidat nadrobno pokrájenou šunku, nebo měkký salám.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev. Vladimíra ...
Škola vaření /31.10.14
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Domácí špecle se sýrem

Domácí špecle se sýrem

Pokud ke špeclím přimícháme nasekané uzené maso, bude spokojená i hlava rodiny.

Marta...

Škola vaření /20.08.16
Plněné rolky ze sleďů

Plněné rolky ze sleďů

Všichni grilují vepřové, ale ryba je ryba.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /04.08.16
Karbanátky s nivou

Karbanátky s nivou

Máme velkou rodinu a občas se stává, že musím připravit večeři. Tyto karbanátky mají...

Škola vaření /07.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu