Reklama
Vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Vaječná tlačenka

Kateřina Trnková

Ostrava
Mám moc hodnou a šikovnou maminku, která celé naší rodině vyvařuje dobroty, ačkoliv tráví také poměrně hodně času v práci. Dá se říci, že v kuchyni umí čarovat a já se od ní její kouzla učím.
                    Kateřina Trnková, Ostrava

Ingredience

  • 1 sáček želatina
  • 1 kostka masox
  • 250 ml majonéza
  • 1 cibule
  • 6 vejce vařená

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

52 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Hodí se  více bílá cibule, která se dává do salátů. Slijeme sterilovanou zeleninu, ale nálev si ponecháme na pozdější dobu. Větší kousky zeleniny pokrájíme a přidáme do mísy spolu s majonézou.
  2. krok2
    Vše lehce promícháme. Připravíme želatinu následujícím způsobem: nálev ze zeleniny doplníme na 3 dcl vodou. Do povařené tekutiny vysypeme obsah sáčku s želatinou a za stálého míchání rozpustíme. Želatinu již nevaříme. Připravíme si nádobu, ve které bude tlačenka chladnout a podle které bude mít později i tvar.
  3. Tuto nádobu, třeba pekáček na biskupský chlebíček nebo na jelení hřbet, vyložíme potravinářskou fólií. Směs z vajec, zeleniny a majonézy vlijeme do nádoby spolu s druhou polovinou tekutiny a přidáme želatinu. Vše lehce promícháme a necháme v lednici ztuhnout. Do tlačenky můžeme přidat nadrobno pokrájenou šunku, nebo měkký salám.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé toustíky

Rychlé toustíky

Když k nám mají přijít kamarádi, připravíme jim toto pohoštění. Natálka, 11 let, ...
Škola vaření /13.10.08
Kuřecí kousky pod nivou

Kuřecí kousky pod nivou

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

...
Škola vaření /08.03.12
Drůbeží játra s tymiánem

Drůbeží játra s tymiánem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /02.02.18
Ořechové rohlíčky III

Ořechové rohlíčky III

Maminka je peče nejlíp na světě. Snědla bych je na posezení.
Anička Kuptová, Brno
...
Škola vaření /12.11.08
Nadýchaný květákový nákyp

Nadýchaný květákový nákyp

Do směsi na nákyp můžeš přidat i další oblíbenou zeleninu, třeba ...

Škola vaření /12.11.16
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Marináda je opravdu skvělá, hodí se i na jiné maso.

Eva Stojaspalová, ...

Škola vaření /09.06.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama