Reklama
Uzené maso schované v balíčku
Fotogalerie:

Uzené maso schované v balíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Martina Havláta z Kralup nad Vltavou

Ingredience

  • 500 g uzené krkovice bez kosti
  • podle chuti sůl, pepř a mletý kmín
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sezamu

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vody a po vychladnutí ho naporcujeme na 8 plátků.

  2. Na pánvi rozustíme máslo a zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné plátky žampionů, překrájený špenát, špetku pepře, mletého kmínu a trochu soli. Promícháme a krátce podusíme. Přebytečnou tekutinu odpaříme, směs dochutíme česnekem utřeným se solí a necháme vychladnout.

  3. Listové těsto rozválíme na plát, který rozdělíme na 8 dílů. Na každý rozetřeme část studené náplně, navrch položíme plátek uzeného, okraje těsta přehneme a přitiskneme.

  4. Vzniklé balíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dračí sendvič

Dračí sendvič

Vyrobil jsem ho mamce k narozeninám. Míša Richter (9 let), Rudná
Škola vaření /19.10.10
Prsíčka s houbami

Prsíčka s houbami

Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory.

Anna Glaserová, Český Dub

Škola vaření /01.08.17
Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Škola vaření /07.08.18
S hráškem a slaninou

S hráškem a slaninou

Tato dobrota se nám asi nikdy nepřejí.

Irena Ivanova, Ostrava

Škola vaření /29.09.16
Bramborové karbanátky

Bramborové karbanátky

Místo uzeného můžeš dát i jiné pečené maso.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /28.09.16
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu