Připraveno podle receptu
Martina Havláta z Kralup nad Vltavou
Ingredience
- 500 g uzené krkovice bez kosti
- podle chuti sůl, pepř a mletý kmín
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 200 g žampionů
- 2 hrsti listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 400 g listového těsta
- 1 vejce
- 2 lžíce sezamu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vody a po vychladnutí ho naporcujeme na 8 plátků.
-
Na pánvi rozustíme máslo a zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné plátky žampionů, překrájený špenát, špetku pepře, mletého kmínu a trochu soli. Promícháme a krátce podusíme. Přebytečnou tekutinu odpaříme, směs dochutíme česnekem utřeným se solí a necháme vychladnout.
-
Listové těsto rozválíme na plát, který rozdělíme na 8 dílů. Na každý rozetřeme část studené náplně, navrch položíme plátek uzeného, okraje těsta přehneme a přitiskneme.
-
Vzniklé balíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.