Reklama
Uzené maso schované v balíčku
Fotogalerie:

Uzené maso schované v balíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Martina Havláta z Kralup nad Vltavou

Ingredience

  • 500 g uzené krkovice bez kosti
  • podle chuti sůl, pepř a mletý kmín
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sezamu

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vody a po vychladnutí ho naporcujeme na 8 plátků.

  2. Na pánvi rozustíme máslo a zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné plátky žampionů, překrájený špenát, špetku pepře, mletého kmínu a trochu soli. Promícháme a krátce podusíme. Přebytečnou tekutinu odpaříme, směs dochutíme česnekem utřeným se solí a necháme vychladnout.

  3. Listové těsto rozválíme na plát, který rozdělíme na 8 dílů. Na každý rozetřeme část studené náplně, navrch položíme plátek uzeného, okraje těsta přehneme a přitiskneme.

  4. Vzniklé balíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Pokrm ozdobíme opečenou slaninou a dozlatova osmaženou cibulkou. Tomáš Mika, Brno ...
Škola vaření /11.11.17
Rohlíkové špízy

Rohlíkové špízy

Rád běhám venku a chodím s mamkou a taťkou na kroužek mladých hasičů. To pak musím ...

Škola vaření /12.02.17
Kuřecí rolky na šalotce

Kuřecí rolky na šalotce

Díky slanině je kuřecí maso šťavnatější.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /25.08.16
Prsíčka s houbami

Prsíčka s houbami

Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory.

Anna Glaserová, Český Dub

Škola vaření /01.08.17
Kuře s ořechovou náplní

Kuře s ořechovou náplní

Náš rodinný recept, který mne naučila maminka. Pocházela z malé vesnice v jižních...

Škola vaření /14.11.17
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice

Škola vaření /14.01.19
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama