Reklama
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • 600 g uzené krkovice
  • 1 cibule
  • pár kuliček celého pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 20 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 ml červeného vína
  • 100 g švestkových povidel
  • 1 celá skořice
  • podle chuti sůl a cukr
  • 1 citron
  • 3 lžíce strouhaného perníku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Maso vložíme do hrnce společně s celou neoloupanou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném plameni necháme vařit asi hodinu.

  2. krok2

    2. V menším kastrůlku připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji naběračkou vývaru z masa a přilijeme červené víno. Stále mícháme, aby nevznikly hrudky.

  3. krok3

    3. Osolíme, přidáme povidla a skořici, rozmícháme a necháme 15 minut provařit. Podle hustoty můžeme přilít vývar. Dochutíme šťávou i kůrou z citronu a cukrem a podle potřeby zahustíme strouhaným perníkem.

  4. krok4

    4. Uzené maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a na másle opečenými bramborovými šiškami.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletenec z vepřové panenky

Pletenec z vepřové panenky

Delikátní vepřovou panenku si dopřáváme při svátečních příležitostech. Eva ...
Škola vaření /21.05.16
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Nepotřebuješ vůbec váhu. To se to peče!
Adéla Kortusová, 
Prachatice
Škola vaření /16.01.11
Krabí salátek

Krabí salátek

Je to pochoutka, kterou mám moc rád...
Honzík Doležal, Třebíč
Škola vaření /18.02.12
S rajčatovou omáčkou

S rajčatovou omáčkou

Z domácího těsta jsou prostě nejlepší. 

Monika Tintěrová, Praha

Škola vaření /15.07.16
Domácí minipizzy

Domácí minipizzy

Záleží jen na tobě, čím si své malé pizzy ozdobíš. Dej na ně to, co máš ...

Škola vaření /31.03.16
Kuřecí paličky s bylinkami

Kuřecí paličky s bylinkami

Jídlo s čerstvými bylinkami je vždy jedno z nejlepších.

Veronika a Martin ...

Škola vaření /23.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu