Reklama
Utopenci
Fotogalerie:

Utopenci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé papričky, které si sám pěstuje.

Mariana Hlobilová, Pardubice

Ingredience

  • Zálivka:
  • 300  ml vody
  • 200 ml octa
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky soli
  • 5 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Na naložení:
  • 8 špekáčků
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 100  g tvrdého sýra v celku
  • 2 malé chilli papričky
  • podle potřeby pepř dvou barev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, olejem, cukrem, solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Poté odstavíme, necháme zchladnout a přes sítko scedíme, abychom se zbavili koření.

  2. Buřty před naložením naplníme. Každý podélně rozřízneme a do vzniklé štěrbiny vložíme proužek červené papriky a proužek sýra. Pokud nějaké suroviny přebývají, vloží se do sklenice společně s buřty. Česnek a cibuli nakrájíme na tenké plátky.

  3. Větší vymytou sklenici vyložíme plněnými buřty, cibulí, česnekem, pokrájenou chilli papričkou a zbylou kapií. Přidáme pepř, zalijeme zchladlým nálevem, uzavřeme víčkem, aby se dovnitř nedostal vzduch, a necháme 5 dní odležet. Utopenci jsou nejlepší s krajícem čerstvého chleba a sklenicí piva.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jogurtové preclíky

Jogurtové preclíky

Lenka Danišová, Jirkov
Škola vaření /05.02.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Čokoládová roláda s jahodami

Čokoládová roláda s jahodami

Pro zpříjemnění všedních dnů i zvláštních příležitostí.

Silvie ...

Škola vaření /04.06.17
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Upečeno podle receptu

Květy Konrádové z Prahy

Škola vaření /26.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu