Reklama
Tymiánové kuličky s parmazánem
Fotogalerie:

Tymiánové kuličky s parmazánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bylinky vše krásně provoní, bude ti chutnat.

Alice Vokounová, Liberec

Ingredience

  • Omáčka:
  • 6 čerstvých vyzrálých rajčat
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti oregano
  • Kuličky:
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 70 g strouhaného prmazánu
  • 2 lžíce tymiánu
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • na vymazání olivový olej
  • podle potřeby těstoviny tagliatelle

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčata a vše dusíme asi 15 minut. Omáčku nakonec ochutíme solí, pepřem a čerstvými lístky oregana.

  2. Mleté maso smícháme s parmazánem, tymiánovými lístečky, solí, pepřem a z hmoty tvoříme malé kuličky. 

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme kuličky masa, potřeme je olejem a pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut. Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s připravenou omáčkou a pečenými masovými kuličkami.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort z pomazánkového másla

Dort z pomazánkového másla

Ještě hezčí je, když ho potřeš želatinou. Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /01.07.16
Kaše vaříme rádi

Kaše vaříme rádi

Krupicová kaše patří mezi moje oblíbená jídla. Maminka mě naučila dávat ji na mělký...
Škola vaření /20.10.08
Domácí minipizzy

Domácí minipizzy

Záleží jen na tobě, čím si své malé pizzy ozdobíš. Dej na ně to, co máš ...

Škola vaření /31.03.16
Slané muffiny

Slané muffiny

Děti je mají rády na svačinu.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Škola vaření /05.02.13
Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /28.02.17
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu