Reklama
Tvarohové muffinky
Fotogalerie:

Tvarohové muffinky

Anežka Sladká

Praha
Mám pět let a často pomáhám v kuchyni při pečení dobrot.
Anežka Sladká, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 180 g mouka polohrubá
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 140 g cukr moučkový
  • 3 lžíce kakao
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 vejce
  • 200 ml mléko
  • 90 ml olej
  • Náplň:
  • 1 vanička tvaroh měkký
  • 2 lžíce cukr krupice
  • Ostatní:
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy
  • na posypání cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme 140 g cukru, kakao a sůl. Doprostřed přísad rozklepneme vejce. Nalijeme mléko a olej a promícháme.
  2. krok2 V míse smícháme tvaroh se dvěma lžícemi cukru.
  3. krok3 Vymazanou formu na muffiny plníme tak, že na dno dáme dvě lžíce těsta, pak jednu lžičku tvarohu a pak znovu doplníme těstem.
  4. Pečeme v troubě přibližně 20 minut při 190 °C. Hotové muffiny pocukrujeme.

    TIP: Když pečeme muffinky k nějaké oslavě, ozdobíme je s mamkou růžovou stužkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí BBQ křidélka

Kuřecí BBQ křidélka

Drůbeží masíčko Podle receptu Kristýny Figetové z Valašského Meziříčí
Škola vaření /28.06.18
Kuřecí plátky se sýrem a broskví

Kuřecí plátky se sýrem a broskví

V tomto jídle je všechno, co mi chutná, maso, ovoce i sýr.
Vratislav Tancer, ...
Škola vaření /05.08.11
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
Kuřecí prsa na šalvěji

Kuřecí prsa na šalvěji

Jako příloha se nejlépe hodí hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /22.05.16
Sýrový chlebíček s chřestem

Sýrový chlebíček s chřestem

Připraveno podle receptu

Věry Kašparové z Prahy

Škola vaření /25.03.18
Hrachová polévka s krutony

Hrachová polévka s krutony

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        ...

Škola vaření /02.01.16
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama